2005-10-11 10:07:31• hírek • Szatmár.ro

Boldogabban

22111020051.jpgSzeretné, ha a boldogság mindennapi vendég lenne párkapcsolatában?

Szeretné, ha a boldogság mindennapi vendég lenne párkapcsolatában? Fogadja meg tanácsainkat, s meglátja, az eredmény nem marad el.

Boldog pillanatokat mindenki tud mesélni párkapcsolatából: az első néhány hónap, amikor megkérte a kezemet, az esküvő, a nyaralás. Vagyis az öröm pillanatait mindig valamilyen külső dologhoz, eseményhez kötjük. Csak önön (és párján) múlik, hogy a szürke hétköznapokból is mámorító, boldog napok legyenek.

1. Csak pozitívan

Elcsépeltnek tűnhet, de a boldogság egyik titka a pozitív gondolkodás. Hinni kell abban, hogy kapcsolatuk boldog marad, így valószínű többet is tesz ennek érdekében. Persze nehéz optimistának lenni, amikor párunkat jobban érdekli a focimeccs, mint a mi mondanivalónk, és századszorra is elfelejti lehajtani a WC ülőkéjét. Gondoljon arra, hogy ezt nem azért teszi, mert kevésbé szereti önt, mint azelőtt, ő egyszerűen ilyen. Fogadja el a hibáit, ne akarja erőszakkal megváltoztatni. Mellesleg, ön sem tökéletes.
Tipp: ha felbosszantja párja valamilyen buta szokása, számoljon el háromig (esetleg tízig), és gondoljon olyan tulajdonságára, amiért szereti.

2. Több idő

Minél több időt töltenek együtt, annál jobban működik majd kapcsolatuk. A hangsúly az együtt szón van! Vagyis amikor apu a rádiót bütyköli, ön pedig a konyhában ügyködik, nem számít együttlétnek, még akkor sem, ha egy légtérben tartózkodnak. Nagyon fontos, hogy a pénz utáni hajsza mellett szakítsanak időt egymásra.
Tipp: alakítsanak ki állandó (közös) szertartásokat, ami erősíti kapcsolatukat. Reggelizzenek együtt, sétáljanak vacsora után, vagy menjenek moziba, színházba minden hónap első hétvégéjén.

3. Építő vita

Hiába kezdik el megbeszélni a hétvégét, vagy a családi kiadásokat, hosszú vita után sem jutnak közelebb a megoldáshoz. Vagy hogy a legtriviálisabbat említsük: a kedves állandóan közbevág. Ne fakadjon ki, hogy „egyszer az életben meghallgatnál engem is?” A férfiak falra másznak a hisztis nőktől, ezért inkább próbáljon higgadtan felelni: „ne haragudj, de én másként gondolom…” Ha elvárja, hogy párja végighallgassa, a legkevesebb, hogy ön is ezt teszi.
Tipp: keressenek kompromisszumos megoldást, ami mindkettőjüknek jó. Mondjuk ha két program közül kell dönteni, próbálják meg úgy megszervezni, hogy egy kicsit ide is, oda is el tudjanak menni. Vagy pedig adja be a derekát, és legközelebb legyen öné a döntés joga.

4. Merjen kívánni

Ha arra vár, hogy kedvese kitalálja a gondolatát, ám tegye. De ha párja nincs megáldva természetfeletti képességekkel, aligha fog sikerülni. Ha nem akarja, hogy a kimondatlan, ezáltal beteljesületlen vágy haraggá fejlődjön a lelkében („nem igaz, hogy erre sem képes”), beszéljen. Ezzel semmit sem veszít, legfeljebb nyer. Ne tegye ki tüntetőleg a szemetes zsákot az ajtó mellé, mert párja úgysem érti meg a célzást. Kérje meg, hogy vigye le. Ez ennyire egyszerű.
Tipp: ha az ágyban több becézgetésre, simogatásra vágyik, netalán szeretne kipróbálni valami új figurát, mondja el. Higgye el, a legtöbb férfi örül, ha a nő beszél szexuális vágyairól.


Mindenkinek más
A nőket és a férfiakat más fából faragták, amit az is bizonyít, más dolgok teszik őket boldoggá. Egy brit kutatás ezt számokkal is bizonyította. Tízből négy férfit a szex boldoggá tesz, tízből három pedig attól is jobban érzi magát a bőrében, ha kedvenc csapata győz. Tízből hét nő boldog pillanatai a családdal töltött időhöz kapcsolódnak, s a nők egynegyedének az is örömet okoz, ha sikerül leadnia pár kilót.

5. Ne sokat

Gondolja át, milyen elvárásokat támaszt kedvesével szemben. Reális? Vagy túl sok? Ha párja úgy gondolja, hogy a zseni átlátja a káoszt, ne kérje tőle, hogy tegye rendbe dolgait – mert nem fogja.
Tipp: csak olyasmit várjon el tőle, amire természeténél fogva alkalmas. Ugye ön se menne el szívesen vele mondjuk egy gyorsulási versenyre ?

6. Bókolni kötelező

Egy bókkal a férfiaknál is sok mindent el lehet érni. Persze náluk a „szép a szemed”-típusú bókokkal nem sokra megy, de ha megdicséri, milyen ügyesen megszerelte a lefolyót, biztos máskor is szívesen megcsinálja. Tehát bármi olyan dolgot tesz kedvese, aminek ön örül, mondja el neki (ön is elvárja, hogy megköszönje a vacsorát, nem igaz?).
Tipp: minden napra egy-két kedves szó – ha szereti párját, ez biztos nem esik nehezére. És cserébe (figyelje csak meg) figyelmes és megértő kedvest kap.

7. Közelebb

Két ember akkor kerül igazán közel egymáshoz, ha már egy pillantásból, mozdulatból is tudják, mire gondol a másik. Ehhez nagyon sok időt kell együtt tölteniük (ld. 2. pont), sokat kell beszélgetniük – és nem csak a hétköznapok ügyes-bajos dolgairól, hanem legbensőbb érzéseikről, gondolataikról. Merje őszintén elmondani, mi fáj, mitől van rossz kedve. Ha bizalommal fordul kedveséhez, ő is meg fogja osztani titkait önnel. Egy-egy ilyen őszinte beszélgetés meghitt percekkel ajándékozza meg önt. Na és azzal a tudattal, hogy párja igazi társ.
Tipp: a testi kontaktus nagyon fontos. Egy-egy bizalmas érintés, simogatás sokszor többet ér minden szónál.

8. Fő a kitartás

Épp hullámvölgyben vannak? Semmi esetre se kezdjék el egymás hibáit mindenféle cifra káromkodással a másik fejéhez vágni. A leggyakoribb probléma az, hogy az egyik fél úgy érzi, a másiknak nem elég fontos már – miközben párja érte dolgozik. Pedig ha leülnének, és megbeszélnék a problémát, mindketten rájönnének, a másiknál semmi sem fontosabb. Megértéssel és még több figyelemmel lendüljenek túl a mélyponton. Egy-egy ilyen krízis sokszor csak még erősebbé (és boldogabbá) teszi a kapcsolatot.
Tipp: egy kettesben töltött hétvége távol a hétköznapok gondjától újra ráébresztheti mindkettőjüket, miért vannak együtt. Már maga a tervezgetés javítja a kapcsolatot. Hát még a sok-sok élmény!


„Magányos” örömforrások
- A különböző aromás vagy illóolajokkal dúsított tusolózselék a lélekre is hatnak, eltüntetik a rosszkedvet.
- A sok zöld nyugtató hatással van az idegrendszerre. Sétáljon munka után a közeli parkban. A sok szobanövény sem rossz megoldás.
- Egy nyugtató teakeverék csodákra képes!
- Egy vacsora a barátokkal jókedvre derít, és erősíti a barátságot.
- A mozgás bármilyen formája boldogsághormonokat termel. Ússzon, jógázzon, aerobikozzon – ahogy tetszik.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: